zondag 3 maart 2013

zinvolheid eigen creatie



Deze creatie is zeer zinvol omdat de leerlingenenerzijds vrijheid hebben maar anderzijds ook de richtlijnen moeten volgen. Elke leerling kan zijn of haar pop op een heel andere manier aankleden maar toch allemaal een sprookjesachtig gevoel creëren.

De leerlingen kunnen variëren in vorm. Ze kunnen vanuit de vorm van de  originele pop vertrekken en zowel in de diepte als in de hoogte als in de breedte werken. Daarin zijn geen grenzen en kunnen zo met verschillende vormen experimenteren en proberen.

Nadat ze hun vormen hebben bepaald, hebben ze ook nog de keuze om te bepalen waar ze deze zullen plaatsen op de pop om zo tot een sprookjesfiguur te komen.

Als ze uiteindelijk de vormen en de plaats bepaald hebben, kunnen ze gaan onderzoeken hoe ze de uitgeknipte vormen zullen verbinden door middel van papier maché. Hiermee wordt ook de dikte bepaald. Dit kan op allerlei verschillende manieren.

En als laatste kunnen ze onderzoek doen naar de kleur van hun pop nadat ze een grondlaag met korrelverf hebben gelegd. De leerlingen kunnen gelijk welke kleuren kiezen om hun figuur te beschilderen. Ze hoeven niet bij één kleur te blijven, maar mogen variëren in kleuren. Ze kunnen ook verschillende overgangen maken tussen verschillende kleuren.

Kortom deze opdracht is zeer creatief voor de leerlingen en laat hen op onderzoek gaan naar de verschillende beeldaspecten om tot een sprookjesachtig gevoel te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten